Реакција на ССМ за буџетот 2023

На стартот на дебатата за буџетот, жестока рекација од Сојузот на синдикати на Македонија.

Тврдат нема предвидено пари за усогласување на платите со порастот на минималната плата  додека планираниот раст на платите во јавниот сектор е незначителен.