Реакции: Обидот на бугарските историчари да ја протнат тезата дека Охридската архиепископија била бугарска е груб обид за фалсификат на историјата

Обидот на бугарските историчари да ја протнат тезата дека Охридската архиепископија била бугарска сѐ уште ги крева тензиите. 

За партиите тоа е груб обид за фалсификат на историјата и провокација.