Разрешен директорот на струмичкиот музеј, бара да се преиспита изградбата на театарот
Foto

Разрешен директорот на струмичкиот музеј, бара да се преиспита изградбата на театарот

Првиот човек на струмичкиот музеј Ацо Манински побара државните институции да го преиспитат неговото работење но и изградбата на новиот театар во Струмица за што од Министерството за култура добил отказно решение од функцијата директор.

Имено заради изградбата на театарот, музејот веќе цела година работи со блокирана сметка. Во такви услови министерството за култура пуштило 5 милиони денари на музејот кои место кај извршителот завршиле кај изведувачот.

0 Коментари

Остави коментари