Разногласие околу пописот, политички пазарења или реална статистика?
Foto

Разногласие околу пописот, политички пазарења или реална статистика?

ДУИ нема да го признае пописот доколку резултатите од него покажат дека се под 20 проценти.

Опозициската ВМРО-ДППМНЕ пак велат дека ова само го потврдува фактот дека пописот ќе биде политичка, а не статистичка операција.

Владејачката СДСМ смета дека е неблагодарно да се лицитира со бројки и дека пописот ќе ја даде вистинската слика.

0 Коментари

Остави коментари