Рамбо 2

Полковникот Семјуел Траутман му нуди слобода на Рамбо ако Рамбо се врати во Виетнам да ги најде американските воени затвореници. Маршалот Мурдок е задолжен за мисијата, кој е корумпирана политичка фигура која не сака да се открие вистината за затворениците. Рамбо има задача да го најде и сними северновиетнамски логор, истиот логор во кој тој самиот бил затворен, за да и докаже на американската јавност дека нема повеќе заробеници во Виетнам, иако Мурдок знае дека таму се.