Рамадани за ТВ 24: Изненаден сум зошто европските институции не реагираат на заканите на европратеникот Џамбаски

Исмет Рамадани советникот на претседателот во емисијата 24 анализа рече дека човек кој промовира евроатлански вредности и интеграции која се впупта во ваква дневна политика, се прашува која е методата како да постапиме. Принципиелно треба со земја која е членка на НАТО и ЕУ со евроатлански вредности, а од друга страна, кои се тие евроатлански вредности кои ни се нудат во поведението на тие државници.

- Ние како  земја без разлика што имаме вербални изјави и тензии од другата страна, треба да се држиме во тоа што е вокабулар на вистинска европска и демократска земја. Принциепилена политика кон нивните истапи треба да имаме. Тоа што претседателот го најави по Советот за безбедност, тоа е принципиелен став. Тоа како е се одрази и мерките, зависи од институциите врз основа на нивните проценки. Изненаден сум зошто европските институции не реагираат. - Рамадани.