Рама со невкусна шега за името на државата - „Идната западна Бугарија“

Албанскиот премиер Еди Рама вчера на самитот на Југоисточна Европа во Солун, со недипломатска шега, додека грчкиот премиер мицотакис како домаќин на Шолц му ги претставуваше албанскиот и македонскиот премиер, Рама се вклучи во разговорот со неодмерена изјава посочувајки дека Ковачевски бил премиер на како што тој сакал да се пошегува „Идната, идна Западна Бугарија“.

Оваа изјава на Рама која требаше да значи хумор предизвика силни критики во јавноста.

Нашиот премер ковачевски во тој момент на изјавата се насмеа, без да коментира.

„Тоа е сарказам во Бугарија и иронија со Европската Унија. неформална“, изјавиле за ТВ 21 од кабинетот на премиерот Еди Рама.