Радев: Францускиот предлог можеше да биде многу поуспешен

францускиот предлог можеше да биде многу поуспешен доколку нашите политичари посветија повеќе внимание на целиот овој процес, изјави денеска претседателот на Бугарија Румен Радев, коментирајќи ја резолуција на бугарското собрание со условите под кои Бугарија ќе го подигне ветото за евроинтеграциите на земјава.