Рација низ Германија, уапсени 25 лица кои сакале да ја нападнат владата

Дваесет и пет лица се уапсени во рации низ Германија под сомнение дека планирале да ја нападнат владата. Групата екстремно десничарски и поранешни воени фигури планирала да упадне во зградата на Парламентот и да ја преземе власта.

Межу заговорниците се членови на екстремистичкото движење „Граѓаните на Рајхот“  и поранешни офицери.