Пукање во болница во Чикаго, тешко ранет еден полицаец
Foto

Пукање во болница во Чикаго, тешко ранет еден полицаец

Неколкумина се повредени во вооружениот инцидет во близина на градската болница во Чикаго, меѓу кои е и еден полицаец кој е во критична состојба. Потрпаролот на полицијата ја потврди веста и ги замоли жителите да остант во своите домови. Тој ја потврди веста дека полицаецот е повреден во претсрелката и веднаш пренесе во болница.

„Полицијата спроведува претрес во потрага по напаѓачите, а еден е сериозно ранет“ - потврди полицијата.

Локалните медиуми јавуваат дека во тек е масовна еакулација од болницатаа а критично болните пациенти се изнесуваат во колички и кревети. Болницата е целосно опколена и не се дозволува влез во неа. Според еден сведок еден од напаѓачите влегол во болницта и зборувал со неа, за да пото извади пиштол и ја застрелал. Веднаш потоа влегол во болницата и почнал да пука.

0 Коментари

Остави коментари