Прва успешна трансплатација на црн дроб во Македонија

60 годишниот пациентот кому му беше трансплатиран црн дроб за прв пат во Македонија е добар, велат за ТВ24 од Дигестивната клиника. 

Тој бил екстубиран за неколку часа и за сега се е според протоколите. 

Медицинскиот тим со солзи радосници ја прати убавата вест од операциона сала.