Прва меѓувладина заедничка седница меѓу Северна Македонија и Бугарија

Настани и личности кои ја одбележаа оваа недела. Првата меѓувладина заедничка седница меѓу Северна Македонија и Бугарија која се одржа во Софија и средбата меѓу премиерите Кирил Петков и Димитар Ковачевски. Енергетската криза ги еродира локалните буџети. Меѓу куршуми и мекици во тој распон се реакциите на Моџо по изјавите во Скопје.