Прв заменик премиер - нова функција со реални надлежности или пак само шминка за задоволување на лични суети?
Foto

Прв заменик премиер - нова функција со реални надлежности или пак само шминка за задоволување на лични суети?

Прв заменик премиер - нова функција со реални надлежности или пак само шминка за задоволување на лични суети. Вети дека ќе работи за сите граѓани, а првата мерка што ја најави и ја крена јавноста на нозе е субвенционирање на приватни компании за вработување на припадници на етнички заедници. Тврди дека ќе го почитува Уставот и законите, а не гледа законска можност за оние кои седат дома и земаат плата, ако одбијат распоредување да претстанат да земаат плата. Довербата на Али Ахмети ја има, но му виси над глава недовербата на дел од партиските ветерани.

За бугарските закани и европските ветувања надвор, но и за очекувањата на граѓаните дома, 45 дена по изборот, интервју со првиот вицепремиер и министер за политички систем и односи меѓу заедниците - Артан Груби.

0 Коментари

Остави коментари