Протестен караван со возила во Струмица против носење маски во училиштата

Членови на здруженијата „Слобода и правда’’ од Струмица  и „Од нас за нас’’ од Скопје денеска со автомобили организираа протестен караван по улици во струмица барајки учениците во второто полугодие за време на наставата да не носат заштитни маски.

Според нив како што кажаа претседателките на двете здруженија масктие се штетни по здравјето на децата а училишните одбори ниту министерството за здравство нема конкретен одговор колку овие маски што се носат за време на часовите се ефикасни од заштита од ковид-19.