Протест за поддршка на Украина во Скопје: Запален портрет на Путин

А во еврпопски градови денска протести против војната во Украина. Во организација и на Лесја укаинска протест и во Скопје. Демонстрантите порачаа дека Русија е терористичка земја, а пред амбасадата на Русија, беше запален и портрет на Владимир Путин.