Протест во струмичко старо Коњарево против изгрдаба на шумски пат
Foto

Протест во струмичко старо Коњарево против изгрдаба на шумски пат

Жителите од подбеласичкото населено место старо Коњарево, денеска со протест и блокади ја стопираа механизацијата на струмичкото шумско стопанство, да пробива пат за транспорт на огревно дрво над нивното село. Тврдат дека патот ќе ги расипе изворите за селкиот водовод.

0 Коментари

Остави коментари