Протест пред Собрание против уставните измени

Пред Собранието и денеска протести против уставните измени и Преспанскиот договор. Поддржувачите на „Македонија бојкотира“ попладнево, пред почетокот на обраниската седница се собраа пред законодавниот дом. Граѓаните кои протестираат ги повкуваат пратениците, но и претседателот Ѓорѓе Иванов да не ги поддржат уставните измени и да им се приклучат на протестот.