Протест на жителите во Дебар маало
Foto

Протест на жителите во Дебар маало

Жителите на улица Благој Давитков во Дебар маало на неформален собир револтирани, упатија порака до надлежните институции да ја стопираат изградбата на станбенииот објект кој се изведува во крајно небезбедни услови.

Тие велат дека со изградбата се узурпира јавната површина, дека не се почитуваат основните прописи за градба и дека е загрозена безбедноста на жителите на Дебар маало.

 

0 Коментари

Остави коментари