Продолжува судењето против поранешниот генсек Мухамед Зекири

Во Кривичниот суд  ќе продолжи судењето против поранешниот генерален секретар на Владата Мухамед Зекири, кој е обвинет за  незаконски  склучени договори во четири очи со што ја оштетил државната каса за 1,5 милиони евра. 

Судењето започна во декември, а на првото рочиште  зекири рече дека не се чувствува виновен.

На денешното рочиште се очекува да започне изведувањето на материјалните и вербалните докази, преку кои, одбраната на Зекири во првото рочиште, истакна дека  ќе ја докаже неговата невиност.