Продолжува рочиштето од судскиот процес против екс генералниот секретар на владата Драги Рашковски

Рашковски како првообинет во случајот „Софтвери“ се товари за злоупотреба на службена должност и овластувања. Според обвинението, Рашковски не ги извршил службените должности при спроведување на четирите постапки за јавна набавка за систем за биометриска идентификација и јавна набавка на софтвер за определување на просечна брзина на возила во сообраќајот и изрекување на казни.

Случајот го води судијката Фанка Јанчулева Михаиловска, а застапник на обвинението е обвинителката Ивана Трајчева.