Приватните превозници утре ќе ја блокираат „Илинденска“, од понеделник најавуваат целосна блокада

Приватните превозници утре од 6 часот наутро ќе ја блокираат Илинденска но само десните ленти од коловозот.. 

Првиот човек на Слобода превоз Ленин Јовановски не кажа дали протестите и блокадите ќе продолжат за време на викендот, но доколку нема решение од понеделник најави радикализација.