Приватните превозници утре ќе го блокираат Скопје

Приватните превозници и утре со 200 автобуси ќе ги блокираат клучните крстосници и булевари во центарот на Скопје, најави Кемал Муриќ претставникот на приватниот превозник „Слобода превоз“ во изјава за ТВ 24. 

Состојбата со ЈСП и приватните превозници ја коментираше и лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски, кој вели дека  премиерот Ковачевски и Арсовска имале тајни состаноци и побара јавноста да знае што се договориле на истите. 

Според него проблемот е во договорот, односно тендерот за набавка на нафта. Објаснува дека тендерот за набавка на нафта во ЈСП не содржи член за рабат, тоа е попустот што го содржеле претходните договори со другите градоначалници. 

Од СДСМ пак велат Мицкоски шири лаги и токму тој ја фалеше Арсовска пред да стане градоначалничка.