Превоз

Еден човек доживува неверојатен животен пресврт во текот на една ноќ, кога почнува да работи како возач и превезува други преку апликација за споделување возење. Несигурниот Миша наоѓа сила да го надмине своето его и да заработи пари со помош на апликацијата за споделување возење наречена Lift, која ќе го испрати на патување. Слушајќи разговори, тој е сведок на различни делови од животот на луѓето, некои многу интимни. Попатно, Миша се обидува да ја разбере неговата сложена врска со својот татко, алкохоличар, кој боледува од деменција и живее во дом. За време на патувањето, Миша ќе се открие себеси, ќе ја пронајде вистинската љубов и конечно ќе ги оствари своите соништа.