Претставата „Тартиф“ на сцената на театарот „Јордан Хаџи Константинов - Џинот“

Српско народно позориште Нови Сад и Народно позориште Сомбор со претставата „Тартиф“ ќе гостуваат вечерва со почеток во 20 часот на сцената на театарот „Јордан Хаџи Константинов - Џинот“. 

Претставата е авторски проект на Игор Вук орбица, работен според мотивите од оригиналната Молиерова комедија „Тартиф“, а улогите ги толкуваат Саша Тодоровиќ, Хана Селимовиќ, Нинослав Жоржевиќ и други.

Целото интервју на директор на театарот „Јордан Хаџи Константинов - Џинот“, Сашо Димоски со колешката Марија Латиновска во саботното издание на емисијата Неделен микс.