Пресуди за „Крвавиот четврток - Вкупно 211 години затвор за 16 обвинети
Foto

Пресуди за „Крвавиот четврток - Вкупно 211 години затвор за 16 обвинети

По над три часа од изрекувањето на 17-те пресуди за организираниот напад на Собранието на 27 април 2017 година, во вкупна висина од 211 години затвор, судијката Добрила Кацарска ги соопшти одлуките на советот со кој претседава, според кои сите осудени кои не беа во притвор, од овој момент заминуваат во Шутка.

Денеска судијката Добрила Кацарска за организираниот напад на Собранието на 27 април 2017 година, изрече само една ослободителна пресуда, на Игор Дурловски, еден од водачите на протестите За заедничка Македонија, кои беа против новото парламентарно мнозинство таа година, под водство на СДСМ.

Гости се адвокатите Ружица Николовска и Валентин Зафиров.

0 Коментари

Остави коментари