Пресуда за „Крвавиот четврток“: Вкупно 211 години казна затвор, Дурловски ослободен
Foto

Пресуда за „Крвавиот четврток“: Вкупно 211 години казна затвор, Дурловски ослободен

Вкупно 211 казна затвор за 16-те обвинети за насилствата на „Крвавиот четврток“. Судијката Добрила Кацарска детално посочувајчи ги активностите на сите обвинети поединечно, порача дека обвинетите на 27 април 2017 година предизвикале страв , загрозување на безбедноста на граѓаните со цел уривање на уставниот поредок. Кацарска го ослободи Игор Дурловски од обвинението.

Казни затвор поединечно:

1. МИТКО ЧАВКОВ -18 ГОДИНИ, ВО КАЗНАТА ЌЕ МУ СЕ ПРЕСМЕТА ВРЕМЕТО ВО ПРИТВОР И КУЌЕН ПРИТВОР

2. МИТКО ПЕШОВ-15 ГОДИНИ И НЕМУ ЌЕ МУ СЕ ПРЕСМЕТА ВРЕМЕТО ПОМИНАТОИ ВО ПРИТВОР

3. ДУШКО ЛАЗАРОВ-КАЗНА ЗАТВОР ОД 15 ГОДИНИ 

4. ГОРАН ЃОШЕВСКИ ЛЕВИ -15 ГОДИНИ

5. ОЛИВЕР ПОПОВСКИ - 13 ГОДИНИ

6. ЈАНЕ ЧЕНТО - 15 ГОДИНИ

7. АЛЕКСАНДАР ВАСИЛЕВСКИ-НИНЏА - 8 ГОДИНИ

8. ГОРАНЧЕ АНГЕЛОВСКИ - 12 ГОДИНИ

9. АБДУЉФЕТА АЛИМИ - 7 ГОДИНИ

10. ОЛИВЕР РАДУЛОВ - 10 ГОДИНИ

11. МУМИР ПЕПИЌ - 15 ГОДИНИ

12. МЛАДЕН ДОДЕВСКИ - 12 ГОДИНИ

13. ИГОР ЈУГ - 12 ГОДИНИ

14. ВЛАТКО ТРАЈКОВСКИ - 15 ГОДИНИ

15. ВИЛИЈАМ МИХАЈЛОВСКИ - 14 ГОДИНИ

16. НИКОЛА МИТРЕВСКИ КОЉО - 15 ГОДИНИ

 

 

0 Коментари

Остави коментари