Пресек - Пародија со остра реторика

Се заострува политичката реторика на релација Скопје - Софија откако го имавме Советот за безбедност на кој претседателот Пендаровски јасно алармираше дека психолошки треба да бидеме спремни на различни сценарија во пресрет на 4 февруари. Македонија беше симната како тема од дневниот ред на бугарското народно собрание во Софија. 4 фебруари и не е така далечен за нештата да станат многу појасни.