Пресек - Не лути се ЕУ

Не лути се човече, но со народните избраници. Кој поскоро ќе стигне до целта во случајот ЕУ? Оние кои на дресот го ставаат европското знаменце и мислат дека коридорите побргу ќе ги поврзат со еу не зависно како ја туркаат целата процедура или оние кои ја оспоруваа нивната изградба како и многу други работи па со крст на чело и гладен стомак се уште веруваат дека потешкиот пат и покрај притисокот на меѓународниот фактор е вистинскиот само што на моменти сите кога ќе дојдат на власт се чини скршнуваат од него.