Пресек

Драматична седмица исполнета со изречени судски пресуди, но и денови во кои судските инстанци и тоа како работеа под полна пареа и покрај најавите за штрајкови.

Судниците полни со обвинети и обвинители адвокати, но и полни раце работа за судиите. 

Нервозата и превирањата на Илинденска број 2 се повеќе растат.

И додека малку по малку се отвара пандорината кутија за тоа кој и како ја злоупотребил службената должност, обичниот народ исправен пред нови предизвици и ценовни шокови кои полека но сигурно не водат до раб на егзистенција.