Премиерно се одигра претставава “Ѕуница”

Во Младинскиот културен центар премиерно беше изведена инклузивната претстава на знаковен јазик, “Ѕуница”, направена според истоимената сликовница.

Пораката на претставата е дека  она што човек не може да го направи сам, во слога со пријателите ќе успее, па заедно со нив ќе може да помести дури планини.зошто е исклучително важно почесто да се одржуваат вакви настани, дознаваме од режисерот на претставата Роберт Ристов.