Премиера на претставата „За нас почнува живот“

Во Драмски театар Скопје на 20 и 21 декември, со почеток во 20 часот, ќе се реализираат премиерните изведби на претставата „За нас почнува живот“.

Претставата се игра на Мала сцена, а улогите ги толкуваат Биљана Драгиќевиќ Пројковска и Нино Леви, режијата е на Дејан Пројковски. Оригиналниот наслов на драмскиот текст е „Прав“ на унгарскиот автор Ѓерѓ Шпиро, известија од Драмски театар.