Преку договорот од Преспа до признавање на МПЦ во православниот свет
Foto

Преку договорот од Преспа до признавање на МПЦ во православниот свет

Признавањето на автокефалноста на МПЦ побрзо би се одвивала доколку биде надминат македонско-грчкиот спор околу разликите за името. Дали по името, во Атина ќе се деблокира и признавањето на македонската црква во светот на православието? Недела на македонски поделби. Зошто јазиците не се богатство од нашата традиција и новото цивилно општество?

0 Коментари

Остави коментари