Прекинат штрајкот на машиновозачите, возовите тргнаа

Заврши штрајкот на машиновазчите - склучен договор меѓу раководството и вработените.

Платата за јуни е исплатена денеска, додека на 15. се очекува да им биде исплатен првиот дел од јулската плата.

За квалитетот исто така се преговарало поради што им е ветено дека ќе биде покачен и ќе биде вметнат во платата за месец јули, информира за ТВ 24 Тони Димовски претставник на машиновозачите.