Предвременото созревање на Сабрина Ривас

На мексиканско-гватемалската граница, двајца тинејџерки Сабина и Јовани, и двајцата од Хондурас, случајно се среќаваат повторно по неколку години. Таа планира да стигне во САД и сонува да биде пејачка,а тој да стане член на бандата Ла Мара Салватруча. Сабина и Јовани се судираат со најсуровите закони на границата, вклучувајќи го белото ропство, мексиканските и со американските миграциски агенти Бурона и Патрик, матроната на борделот Доња Лита, Дон Нико, мексиканскиот конзул во Текун Уман, мрежите за трговија со дрога, армијата и Ла Мара Салватруча.