Прашање на чест
Foto

Прашање на чест

Mascalucia, Сицилија 1956: Ерсилија Ромео е модерна жена која сака поинаков живот, далеку од Сицилија, каде што живее. По смртта на свекорот Роко таа го убедува нејзиниот сопруг, Пасквале Фонтебрачи да го продадат наследството и да ја напуштат Сицилија во потрага по нов живот на север со двата сина, Тонио и Санти, надевајќи се дека ќе се збогатат. Во Торино, наместо богатство и среќа, семејството го подогуваа трагедија. Пасквале останува без продавницата и се се самоубива, а Ерсилија загинува во сообраќајна несреќа. Нивните синови наскоро ќе станат лути противници. Тонио, по смртта на Пипо Калабрезе, се одмаздува, користејќи ја ќерка му Мелина која ја остава бремена. Од друга страна, Санти има поинаков сон и станува судија. Тој се приклучува кон борбата против мафијата во брат Тонио брзо напредува до највисоката позиција.

Foto Foto Foto Foto Foto

0 Коментари

Остави коментари