Повеќе од 6 милиони луѓе се заразени со коронавирусот во светот
Foto

Повеќе од 6 милиони луѓе се заразени со коронавирусот во светот

Бројот на заразени со коронавирусот во светот надмина шест милиони, покажуваат податоците од Интернет страницата Ворлдометерс.

Како што се наведува на сајтот, со коронавирусот се заразени 6,035,071 луѓе, 366,913 починале, а 2,661,658 се излекувани.

Најтешка е ситуацијата во САД, каде со коронавирусот се заразени повеќе од 1,7 милиони луѓе, додека 104,542 починале.

На второ место по број на заразени е Бразил, а потоа следуваат Русија, Шпанија, Велика Британија и Италија.

После САД, најголем број смртни случаи регистрирани се во Велика Британија, а на трето место е Италија.

0 Коментари

Остави коментари