Потребите на граѓаните за право и правда ставени во втор план

Европските пораки за законот за јавно обвинителство ги подсети македонските политичари на обврските за правосудните реформи. Власта и опозицијата закопани во ровови, но каков закон и треба на државата. Останатите правосудни реформи се користат само како политички памфлети за добивање на поени, а потребите на граѓаните за право и правда ставени во втор план.
 
Дебатираме со поранешната судијка во стразбур Маргарита Цаца Николовска, универзитетскиот професор Александар Даштевски и адвокатот Александар Тортевски.