Потпишан договор за изградба на фотоволтаична електрана во РЕК Осломеј
Foto

Потпишан договор за изградба на фотоволтаична електрана во РЕК Осломеј

 

АД Електростопанство и „гГирисим електрик” од турција во владата потпишаа договор за изградба на фотонапонската електрана „Осломеј“ со инсталирана моќност од 10 мегавати, во вредност од седум милиони евра.

Од нив 5,9 милиони евра се заем од Европската банка за обнова и развој, а 1,1 милион сопствени средства од ад ЕСМ. Согласно договорот, фотоволтачината електрана треба да биде изградена за 10 месеци и од следната есен да почне со производство.

0 Коментари

Остави коментари