Поранешни вработени на СЈО бараат извинување од Пендаровски
Foto

Поранешни вработени на СЈО бараат извинување од Пендаровски

Поранешни вработени на СЈО бараат извинување од претседателот Пендаровски за неговата изјава во која вели дека „обвинителството кое беше симбол на сите наши надежи за расчистување со организираниот криминал се распадна како последица на тоа што и самото стана дел од организираниот криминал...“.

Во ваквата изјава претседателот ги поистоветува сите вработени без исклучок, како да се тие дел од организиран криминал., се вели во писмото до јавноста. 

„Обвинителството не го сочинуваше само една личност, па оттаму крајно некоректно е сите вработени да се поистоветат со постапките на една личност и притоа нивниот труд да биде девалвиран, велат екс вработените во барањето за извинување.

0 Коментари

Остави коментари