ПОПОВСКИ: НАША ГЛАВНА ЦЕЛ ОСТАНУВА ПРОФЕСИОНАЛНО, КВАЛИТЕТНО, НОВИНАРСТВО ОСЛОБОДЕНО ОД ВЛИЈАНИЈА НА ЦЕНТРИТЕ НА МОЌ
Foto

ПОПОВСКИ: НАША ГЛАВНА ЦЕЛ ОСТАНУВА ПРОФЕСИОНАЛНО, КВАЛИТЕТНО, НОВИНАРСТВО ОСЛОБОДЕНО ОД ВЛИЈАНИЈА НА ЦЕНТРИТЕ НА МОЌ

Медиумското образование е исклучително важно, имајќи предвид дека медиумите и информативната писменост се клучен фактор кој им овозможува на поединците да ги следат медиумите на сопствен начин, изјави министерот задолжен за комуникации,  Роберт Поповски, на вториот ден од меѓународната конференција за слободата на медиумите, која се одржува во Лондон.

0 Коментари

Остави коментари