Попишани вкупно 800.008 лица, 249.500 домаќинства и 336.109 станови
Foto

Попишани вкупно 800.008 лица, 249.500 домаќинства и 336.109 станови

Вкупно 800 008 лица, 249.500 домаќинства и 336.109 станови се попишани заклучно со 20 часот вчера, објави денеска Државниот завод за статистика.

Можноста за самопопишување на лица во странство, пак, досега ја искористиле – 193 168 лица

Пописот на населението, домаќинствата и становите во Република Северна Македонија, кој официјално започна на 5 септември ќе трае до 30 септември.

0 Коментари

Остави коментари