Покажува ли власта нервоза во Законодавниот дом?

Драмата во Собранието ескалира. Талат Џафери заработи интерпелација, ќе го доживее ли светлото на денот? Покажува ли власта нервоза во Законодавниот дом? Колку тензијата од Законодавниот дом ќе се прелее на улица? Ќе успее ли Христијан Мицкоски да испровоцира избори? Колку бугарското вето е зацементирано и како тоа ќе влијае на безбедноста на регионот по се погласните најави дека Тирана бара одвојување од пакетот со Скопје? Дали добрата вест од Вселенската патријаршија може да се книжи на контото на СДСМ?

За тензијата на домашен план и неизвесноста на надворешен дебатираат Фросина Ременски поранешна потпретседателка на Собранието и на СДСМ и Илија Димовски поранешен пратеник и координатор на Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ.