Погрешна жртва

Томас Фиорини е успешен инвеститор и примерен член на заедницата. Се чини дека има се: пари, атрактивна сопруга и го чека своето прво дете. Сепак, тркалото на среќата се врти кога супервизорот на Том, Мет и подизведувачот Тони почнуваат да се натпреваруваат за челна позиција во компанијата. По тепачка со Тони, Мет мистериозно исчезнува, а Том, плашејќи се од најлошото, го отпушта Тони. Следат низа конфликти и сомнежи додека Том станува сè попараноичен. Малку по малку, стравот го води на средба со врвен платен убиец и еден куп матни ликови.