Поднесено обвинение за поранешен градоначалник на Неготино
Foto

Поднесено обвинение за поранешен градоначалник на Неготино

Обвинителството од Кавадарци поднесе обвинение за поранешниoт градоначалник на Неготино за злоупотреба на службената положба. Обвинителството утврдило дека toj во период од 2014 до 2017 година, во повеќе наврати ги пречекорил службените овластувања. Обвинителството ќе го гони за сторено кривично дело злоупотреба на службената положба и овластување од член 353 став 2 во врска со став 1 во врска со член 45 од кривичниот законик. Обвинетиот ги пречекорил границите на службените овластувања со намера за вработени во општината Неготино. Тој ја злоупотребил положбата така што за четворица државни службеници прибавил поголема имотна корист од околу 12 000 евра.

0 Коментари

Остави коментари