Подготвителен состанок во РКЕ за состојбата со мазутот
Foto

Подготвителен состанок во РКЕ за состојбата со мазутот

Министерството за економија деновиве ќе ги објави наодите од анализите што ги прават надлежните институции, а имињата на компаниите кај кои ќе се утврдат неправилности при увозот на мазут ќе бидат јавно објавени откако ќе завршат сите процедури.

Денска Регулаторната комисија за енергетика одржа подготвителен состанок на којн присуствувале  и претставници од Државниот пазарен инспекторат. Било договорено да се достават дополнителни документи за да може да се утврди состојбата. Утре се  очекуваат и одлуките - дали ќе има прекршочни казни или ќе им бидат одземени лиценци за работа.

0 Коментари

Остави коментари