Подготовки за Вевчанскиот карневал
Foto

Подготовки за Вевчанскиот карневал

Вевчани се подготвува за традиционалниот карневал под маски кој ќе се случува од 12 до 14 јануари. Од организацијата најавуваат интересни содржини во склоп на музичката програма. Карневалот кој што е посветен на свети василиј велики и датира од пред 1400 години секоја година привлекува голем број на посетители.

0 Коментари

Остави коментари