Почнува џез фестивалот
Foto

Почнува џез фестивалот

Од вечерва па па се’ до 20-ти октомври, ќе се одржи 38-то издание на еден од нашите најубави и најреномирани музички фестивали. Скопскиот џез фестивал е симбол на државава низ изминатите речиси четири децении, имајќи ги на сцените низ скопје како гости најзвучните имиња, припадници на овој музички жанр. Така ќе биде и во наредните четири денови, на сцената на Националаната опера и балет.

0 Коментари

Остави коментари