Починатиот 78-годишен велешанец имал коронавирус

Починатиот 78-годишен велешанец имал коронавирус.

Неговиот резултат е позитивен, а информацијата им ја пренеле од Центарот за јавно здравје во Велес. Роднините стравуваат дека и тие се заразени.

Од Центарот за јавно здравје им рекле дека ќе бидат тестирани дури во понеделник. Семејството се сомнева на пропуст кај матичниот лекар.