Почина актерката и режисер Милиана Ленак (Додевска)
Foto

Почина актерката и режисер Милиана Ленак (Додевска)

Почина актерката и режисер Милиана Ленак (Додевска) (41).

Таа е основач на „Буден театар“, кој создава претстави за деца, а беше и на чело на Меѓународниот детски театарски фестивал „Фенер“.

Дипломец е на театарската академија „Крсто Сарафов“ во Софија, а имаше и постдипломски студии за режија на Меѓународната школа на ФАМУ во Прага.

„Буден театар“ дава поддршка на децата кои бегаат од војната.

0 Коментари

Остави коментари