Пленарна сесија на Парламентарното собрание на Процесот за соработка во Југоисточна Европа

Во Собранието денеска ќе се одржи 11. Пленарна сесија на Парламентарното собрание на Процесот за соработка во Југоисточна Европа.

Како што информираат од собраниската прес-служба, воведен говор ќе има претседателот на Собранието, Африм Гаши.

Од страна на претставник на Владата на Република Северна Македонија ќе биде презентирана претседавањето со ПСЈИЕ.

На овој настан ќе се одржи дискусија на тема „Зајакнување на регионалната соработка преку промовирање на економскиот развој - Стратегија 2030 на ЈИЕ“

На крајот на сесијата следи завршна изјава и усвојување на финалната декларација.